SELAMAT DATANG TAMU SEBERANG

Menyambut kedatangan tamu dari Sekolah Menengah Sains Kuala Trengganu ( 09/3 ), semua warga SMA Negeri 3 Karimun bekerja sama untuk mempersiapkan kedatangan mereka. Rombongan yang dibawa oleh Pengetua, Cikgu Roslan, terdiri dari cikgu-cikgu dan beberapa pelajar dari Sekolah Menengah Sains Kuala Trengganu.

Mereka tiba di SMA Negeri 3 Karimun pada jam 09.30, disambut dengan suara kompang yang sangat meriah. Acara penyambutan mereka juga dihadiri oleh Bapak Yelfi Indra, Kepala UPTD Kec. Meral, Pengawas Dinas Pendidikan Kabupaten Karimun dan Komite SMA Negeri 3 Karimun.

Begitu semarak dan meriahnya penyambutan tamu Malaysia Sekolah Menengah Sains Kuala Trengganu dilanjutkan dengan pertandingan persahabatan Bola Volli Puteri dan Futsal Putera antara 2 sekolah tersebut. Kemudian pembagian kenang-kenangan dari SMA Negeri 3 Karimun ke Sekolah Menengah Sains Kuala Trengganu untuk semua cikgu dan pelajar.

Namun kegiatan ini dilanjutkan pada hari Jumat ( 11/03 ), yaitu Out Born ke tempat wisata Air terjun dan Pantai Pongkar. Yang akan diikuti oleh seluruh guru dan tu SMA negeri 3 Karimun dan rombongan Sekolah Menengah Sains Kuala Trengganu.

Semoga kegiatan ini akan berlanjut terus setiap tahun sebagai pertukaran budaya dan pengetahuan antara 2 sekolah dan juga 2 negara.

Last Updated ( Friday, 10 March 2017 08:46 )